In Frankrijk staat crémant voor mousserende kwaliteitswijnen uit gebieden buiten de Champagne, die wel gemaakt worden volgens de traditionele methode met een tweede vergisting op fles. De belangrijkste Franse herkomstgebieden voor crémants zijn Elzas, Bourgogne, Limoux en Loire. Andere zijn Bordeaux en kleintjes als Die, Jura en Savoie. Welke druivenrassen er voor de stille basiswijnen gebruikt worden, verschilt sterk van regio tot regio. Het gebruik van de benaming crémant is ook toegestaan voor mousserende wijnen uit landen buiten Frankrijk, zolang ze aan de Europese normen voor dit type wijn voldoen. Een goed voorbeeld is Crémant de Luxembourg. Crémant is een heerlijk en betaalbaar alternatief voor champagne; mooi als aperitief of aan tafel bij visgerechten – van oesters en mosselen tot zalm en sushi.
Elegante mousseux met een fijne pareling en delicate aroma's van appel, meloen en brioche. De smaak is opwekkend en mooi fruitig. Verfijnde finale met lichte toast en amandel. Perfect om te drinken als feestelijk aperitief, borrelwijn of bij kleine hapjes.
Verfijnde mousserende witte wijn uit de Franse Bourgogne. De geur is licht fruitig en de smaak opvallend zachtdroog. Perfect als aperitief of bij feestelijke gelegenheden.
Zachte, smaakvolle mousserende witte wijn uit Frankrijk. Met het aroma van eiken en rijp fruit en een krachtige, droge smaak. Erg lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij vis.