Zoek op kleur
Zoek op smaak
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op beoordeling

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Sherry

Sherry heet officieel vino de Jerez. Met cava en Rioja is het een van Spanjes meest karakteristieke wijnen, met een lange geschiedenis en een heel eigen cultuur. Sherry is een licht versterkte wijn die langdurig op hout rijpt. Daarbij worden wijnen uit verschillende jaren volgens een vast systeem in een solera (rijen opgestapelde vaten) met elkaar vermengd. Die solera’s liggen in enorme, kathedraalachtige bodega’s, waar het relatief koel is. De basiswijn voor sherry komt van de palominodruif, aangeplant in wijngaarden in de omgeving van Jerez de la Frontera in de zuidpunt van Andalusië. Bijzonder is dat op een deel van de wijnen een spontane gistlaag ontstaat. Deze laag, flor genoemd, is verantwoordelijk voor de geheel eigen smaak van de sherrytypen fino en manzanilla en deels voor de smaak van amontillado. Wijn waarop geen flor ontstaat, ontwikkelt zich onder invloed van zuurstof tot het type oloroso.


Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez Solera halve fles 1927

Volle sherry met een donkere mahoniekleur. Intens van smaak, met een vleugje pruimen en chocolade. Heerlijk bij blauwaderkaas en gedroogd fruit, maar ook bij desserts of als topping over ijs.

Flesinhoud: 375 ml

Perswijn
1927
Perswijn:

Vijgen en koffie, tabak, dadels, weelderig zoet, fijne zuren en elegantie
96
Wine Enthusiast
1927
98
Parker
1927
The Wine Advocate: 98 punten

The NV Pedro Ximénez Solera 1927 is non-vintage, but does have some 1927 material in it. This is totally dark brown/ amber with notes of figs, toffee, caramel syrup, molasses and coffee. It is dense, super sweet, intense, rich and an amazingly, unctuously textured, thick beverage to consume slowly and introspectively after a meal. Drink now through 2050, or even longer.
94
Wine Enthusiast
1927

18,40

Vanaf 12 flessen 16,87 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Alvear Montilla-Moriles Cream

Spaanse rode, sherry getypeerde wijn met de krachtige geur van noten, krenten, karamel en gekonfijte vruchten. De smaak is volzoet. Past zowel bij paté als bij desserts met gekonfijte vruchten.

14,90

Vanaf 12 flessen 13,66 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez 1927

Karaktervol sherry type wijn met een donkere mahoniekleur. Intens van smaak met een vleugje pruimen en chocolade. Heerlijk bij blauwaderkaas en gedroogd fruit, maar ook bij desserts of als topping over ijs.

Por Favor
1927
Por Favor Spanje:

De wijn rijpt gedurende vijf jaar in een solera die in 1927 is gestart. In dit systeem worden wijnen van zeer verschillende oogstjaren met elkaar gemengd. Gedroogd fruit en blauwaderkazen zullen zich volledig thuis voelen bij de zeer intense en diepe smaak van deze natuurlijk zoete wijn met een vleug van pruimen en chocolade.

25,95

Vanaf 12 flessen 23,79 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Even geduld a.u.b.