Principe de Viana

Principe de Viana

Principe de Viana, veel meer dan alleen wijn. Bij Principe de Viana zijn ze er van overtuigd dat hun bijdrage aan de maatschappij meer moet zijn dan alleen wijn maken. Daarom werken zij samen met sociale instellingen zoals bijvoorbeeld Saray, Solera of Oxfam. Daarnaast houden ze zich veel bezig met het zo duurzaam mogelijk produceren van wijn. Dit niet alleen voor het behoud van de wijngaarden, maar ook voor het behoud van de aarde voor toekomstige generaties.

De belangrijkste factor voor de kwaliteit van Principe de Viana is het terroir. Deze bestaat uit 3 principes; de grond, het klimaat en de ligging ten opzichte van de zee. De grond is poreus en van leisteen en leem. Dit is perfect voor de waterdrainage. Daarnaast profiteren de wijngaarden van Principe de Viana van het klimaat. De lange zomers met gemiddelde temperaturen en een aantoonbaar temperatuurverschil tussen dag en nacht wat een positief effect heeft op de rijping van de druiven. Tot slot de ligging, de meeste wijngaarden liggen in een mediterraan klimaat, een aantal krijgen ook een stukje Atlantisch zeeklimaat mee.

Bij Principe de Viana geloven ze dat een wijn gemaakt word in de wijngaard en niet in de kelder. Zo hebben ze dan ook elk proces ingericht in de kelder. De druiven worden zo verwend dat het resultaat, de wijn, een pure reflectie is van het terroir, niet meer en niet minder. Alle druiven worden ’s nachts geoogst om zo oxidatie te minimaliseren. Vervolgens worden de druiven deels bevroren om zo het vel te verwijderen maar niet de pulp. Tot slot worden alle druiven met de hand geselecteerd, om zo de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Als resultaat van deze manier van werken, een set prachtige wijnen met als kroonjuweel de Principe de Viana 1423 Reserva. Daarnaast de zoete Vendimia Tardía, de Single Varietal serie en tot slot de classics.

Onze selectie Principe de Viana wijnen:

© 2014 - 2022 WEXXS WIJNEN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Geen 18, geen druppel!