Epicuro wijn

Epicuro wijn (Puglia)

Epicuro, ofwel ‘Genieten op zijn Italiaans’. Dat is waar Epicuro voor staat. Epicuro is een selectie wijnen van het wijnhuis Femar Vini, gelegen in Zuid-Italië. De Epicuro selectie bevat dagelijkse tafelwijnen en dinerwijnen. De regio waar de wijnen worden geproduceerd is Puglia, ofwel Apulië. Dit gebied beslaat de hele laars van Italië. Het is een van de grootste wijnproducerende gebieden van Italië welke vroeger bekend stond als een regio waar enorme volumes werden geproduceerd. De regio werd ook wel ‘De wijnkelder van Europa’ genoemd. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en richten de wijnboeren zich op topwijnen met bekende Italiaanse gevoel voor design. De Epicuro wijnen zijn hier een mooi voorbeeld van. Het klimaat in Zuid-Italië is uitermate geschikt voor het produceren van hoogwaardige wijnen. In combinatie met het hiervoor genoemde Italiaanse gevoel voor design resulteert dit in prachtige wijnen, zo ook dus de Epicuro wijnen. Puglia is naast een van de grootste producerende gebieden ook de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. Vooral de primitivo druif staat hier garant voor intense en uitstekende rode wijnen.

Sorteer op
 • Epicuro Montepulciano d'Abruzzo 2018
  Epicuro Montepulciano d'Abruzzo 2018

  De Epicuro Montepulciano d'Abruzzo, een robijnrode Italiaanse wijn met intense aroma's van kersen en groene kruiden. Vol van smaak en mooi in balans!

  € 7,95
 • Epicuro Nero d'Avola Sicilia 2019
  Epicuro Nero d'Avola Sicilia 2019

  De Epicuro Nero d'Avola, een granaatrode wijn uit Sicilië. De wijn heeft heerlijke volle aroma's van kersen en kruiden en smaakt zacht, warm en elegant!

  € 8,50
 • Epicuro Primitivo Puglia 2019
  Epicuro Primitivo Puglia 2019

  De Epicuro Primitivo Puglia, een violetkleurige rode wijn uit Zuid-Italië. De Primitivo Puglia is stevig, vlezig en bevat verfijnde en lichte aroma's.

  € 8,95
 • Epicuro Salice Salentino 2019
  Epicuro Salice Salentino 2019

  De Epicuro Salice Salentino, een intense dieprode wijn met aroma's van tabak, pruimen, leer en rood fruit. Een heerlijke robuuste wijn met een goede structuur!

  € 7,95
 • Epicuro Appassimento 2019
  Epicuro Appassimento 2019

  De Epicuro Appassimento, een intense en dieprode wijn met aroma's van rode bloem, wilde bessen en mediterraanse kruiden. Heerlijk bij kaas en gegrild vlees!

  € 11,75
Sorteer op
© 2014 - 2021 WEXXS WIJNEN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Geen 18, geen druppel!