Laurent Miquel wijn

Laurent Miquel wijn

Familie Miquel (een stukje historie)

In 1791 werd Château Cazal Viel overgenomen door de familie Miquel. Het land rondom het huis was zeer vruchtbaar en het gebied werd gebruikt voor de jacht en voor het verbouwen van wijn. De wijn leverde in die tijd weinig op en bracht de familie Miquel daarom weinig rijkdom. Bijna 200 jaar later, in 1970, wordt er in deze Zuid-Franse wijngaarden grootschalig Syrah verbouwd. Wijnmaker Henri Miquel, met de bijnaam ‘Monsieur Syrah’, brengt in 1980 zijn eerste jaargang uit als wijnmaker.

De familie Miquel plantte de eerste Viognier wijnstokken in 1992. De eerste oogst van deze Viognier druiven, in 1995, was een groot succes. De familie Miquel werd hierdoor gemotiveerd om nog meer van deze prachtige druiven te planten. In 2009 kochten Laurent Miquel en zijn vrouw Neasa Corish Miquel het Château Les Auzines Lagrasse op het mooie land in de appellatie Corbieres.

In 2010 wint wijnhuis Laurent Miquel 2 awards tijdens de ‘International Wine Challenge’ in Londen. De awards zijn voor ‘Beste Witte Languedoc Roussillon’ en voor ‘Beste Viognier Wereldwijd’!

Vandaag de dag worden de Laurent Miquel wijnen naar meer dan veertig landen over de hele wereld geëxporteerd.

Van student tot wijnmaker

Gezien de lange historie van de familie Miquel, vloeit de passie voor het maken van wijn door de aderen van Laurent Miquel. Maar zijn hart lag niet altijd bij het maken van wijn. Als jonge man ging Laurent studeren in de buurt van Parijs. Hij wilde graag iets bereiken in de techniek. Nadat hij een Master’s Degree behaalde aan de universiteit van Leeds, werkte hij in de auto-industrie in Engeland.

Het duurde niet lang voordat Laurent wilde investeren in een persoonlijk project en nieuwsgierig was naar de passie die zijn vader Henri had voor het wijnmaken. Dit leidde tot een inschrijving in de school van Landbouwkunde van Montpellier; Laurent ging oenologie studeren. In de tussentijd leerde hij veel van de expertise en ervaring van zijn vader. In 1996 werd eerste jaargang van Laurent Miquel geboren.

Passie en toewijding

Laurent Miquel heeft de passie en toewijding van zijn vader overgenomen. Dit is nodig om de bijzondere Laurent Miquel wijn te maken. Het tonen van respect voor het land is overgebracht van vader op zoon; al acht generaties lang. Laurent Miquel verzorgt de wijngaarden goed, zodat de wijnen, de wijngaard en het terroir volledig tot hun recht komen. Dit werk zorgt voor grote wijnen met de handtekening van Laurent Miquel: finesse, evenwichtig en vol mineralen.

Natuurlijke omgeving

Laurent Miquel maakt een bewuste keuze voor duurzame landbouw in al hun wijngaarden. Dit betekent dat er elke dag speciaal aandacht wordt besteed aan de wijnstokken en de omgeving waarin deze groeien. Er is respect voor het land, een minimum aan menselijke handelingen in de wijngaard en constante verbetering van productietechnieken. Dit garandeert de echtheid en de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen.

Hieronder vindt u onze selectie Laurent Miquel wijnen:

Sorteer op
 • Laurent Miquel Larmes des Fees 2016
  Laurent Miquel Larmes des Fees 2016

  De Laurent Miquel & Henri Miquel Larmes des Fées, een heerlijke rode wijn met aroma's van gedroogd fruit, vanille en toast. Heerlijk bij gerechten met biefstuk!

  € 39,95
 • Laurent Miquel la Verite Cessenon 2019
  Laurent Miquel la Verite Cessenon 2019

  De Laurent Miquel Verite Viognier, één van de mooiste wijnen van Laurent Miquel. Met heerlijke aroma's van abrikoos, honing en perzik!

  € 19,95
 • Laurent Miquel Nocturnes Classic Rosé
  Laurent Miquel Nocturnes Classic Rosé

  De Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rosé, een zalmroze rosé met heerlijke aroma's van wilde bloemen, kleine rode vruchten en een lichte kruidigheid!

  € 6,95
 • Cazal Viel Signature Blend Rouge 2019
  Cazal Viel Signature Blend Rouge 2019

  De Laurent Miquel Cazal Viel Rosé Vieilles Vignes, een prachtige rosé met aroma's van rijp fruit en kruiden. Met een mooie balans tussen de zuren en het fruit!

  € 7,45
Sorteer op
© 2014 - 2022 WEXXS WIJNEN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Geen 18, geen druppel!