Calera wijn

Calera wijn

Calera is een visie, en de wijnen van Calera benadrukken het gevoel van plaats. In plaats van het aanbevolen pad te bewandelen koos wijnmaker Josh Jensen er voor om te pionieren in Amerikaanse Pinot Noir. Met de ervaring die hij heeft opgedaan in Bordeaux ging hij in 1971 in Californië op zoek naar de meest geschikte plek om unieke wijnen te verbouwen. Deze plek vond hij uiteindelijk in 1974 op ongeveer 160 kilometer van San Francisco en 60 kilometer van de grote Oceaan. De wijngaard ligt 2200 voet boven zeeniveau wat het een van de hoogste en koelste wijngaarden in Californië maakt.

In 1975 plantte Josh zijn eerst 24 hectare Pinot Noir verdeeld over drie verschillende percelen. Zoals traditie is in Bordeaux, noemde hij elk perceel anders om te benadrukken dat elk perceel een verschillende wijn kon produceren. De originele wijngaarden zijn de Selleck Vineyard, de Reed Vineyard en de Jensen Vineyard. Deze wijngaarden werden in 1978 voor het eerst geoogst.

In 1982 kocht Josh 300 hectare land dat grensde aan de drie wijngaarden die hij toen had. Op deze wijngaard plantte hij 2 hectare Viognier, waardoor hij een van de eerste wijnmakers in Californië was met zo’n diversiteit aan druiven. In 1984 plantte Josh op dezelfde helling de eerste Chardonnay druiven en zijn vierde perceel Pinot Noir. In 1989 voegde hij hier nog 3 hectare Viognier aan toe.

Bij Calera geloven ze dat een subtiele wijnproductie met minimale tussenkomst van mens en machine essentieel is voor het produceren van goede wijnen. Dit is ook terug te zien in de productie van de wijnen van Calera. Calera heeft een uniek multi-level wijnproces waarbij er weinig tot niet hoeft te worden overgepompt. Daarnaast gebruikt Calera natuurlijk gist zonder toevoegingen.

Vandaag de dag beschikt Calera over 6 wijngaarden, dit zijn de volgende:

  • Selleck Vineyard (Pinot Noir)
  • Reed Vineyard (Pinot Noir)
  • Jensen Vineyard (Pinot Noir)
  • De Villiers Vineyard (Pinot Noir)
  • Mills Vineyard (Pinot Noir & Chardonnay)
  • Ryan Vineyard (Pinot Noir)

Naast deze 6 wijngaarden beschikt Calera nog over twee losse percelen voor Viognier en jonge Chardonnay.

© 2014 - 2021 WEXXS WIJNEN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Geen 18, geen druppel!