Bernardus wijn

Bernardus wijn

De Bernardus wijn, geboren uit een droom om een rode wijn te maken in Carmel Valley die de beste uit Bordeaux evenaart. Met dit idee begon Ben Pon, voormalig importeur van onder andere Volkswagen en Audi, zijn wijngaard in 1992. 

Vandaag de dag heeft Bernadus drie wijngaarden in de Carmel Valley, California:

  • Marinus - hier worden Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec druiven verbouwd. De Marinus wijngaard, vernoemd naar de tweede naam van Ben Pon, is aangeplant in 1990. De wijngaard is 36 hectare groot, waarvan 25 hectare Cabernet Sauvignon, 7 hectare Merlot, 2 hectare Cabernet Franc, 1 hectare Malbec en 1 hectare Petit Verdot.
  • Featherbow - hier worden Petit Verdot en Cabernet Sauvignon druiven verbouwd.
  • Ingrid's Vineyard - hier worden Chardonnay en Pinot Noir druiven verbouwd. De Ingrid Vineyard is vernoemd naar zijn zweedse vrouw Ingrid. De wijngaard is in 1999 geplant, tegelijkertijd met de bouw van de Bernardus Lodge, een luxueus hotel. De wijngaard is 7 hectare groot, waarvan 3,5 hectare Chardonnay en 3,5 hectare Pinot Noir. 

Alle druiven voor Bernardus wijnen worden met de hand geplukt en geselecteerd in de wijngaarden op het estate zelf, of in de wijngaarden van partners zoals bijvoorbeeld Rosella's, Gary's of Soberanes. De druiven worden gedurende het oogstseizoen meerdere malen geplukt verdeeld over het seizoen. Op deze manier ontstaat er een gebalanceerd pallet aan suikers en tanines die deze klasse topwijnen betaamt. 

Bernardus gebruikt klassieke druiven zoals de Chardonnay, Pinot Noir en de Sauvignon blanc naast de druiven voor de Bordeaux styled wines. Bernardus wijnen doen het erg goed wereldwijd. Zo spreken zowel Robert Parker, de welbekende Amerikaanse wijngoeroe, als het gerenommeerde magazine The Wine Spectator zeer lovend over de Bernardus wijn.

Onze selectie Bernardus wijn:

Sorteer op
Sorteer op
© 2014 - 2022 WEXXS WIJNEN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Geen 18, geen druppel!